Nordnes Oppveksttun

Nordnes oppveksttun stod ferdig til skolestart august 2020.

I samarbeid med Constructa Entreprenør, Hus Arkitekter og Sweco har vi deltatt i samspillsentreprisen siden starten i mai 2018.

Hele skolebygget er rehabilitert og skolens uteareal fornyet. For å oppnå nok areal per barn, er den nye barnehagens uteareal delvis lagt på et utkraget betongdekke der tre av Nordnesparkens karakteristiske store bøketrær kommer opp gjennom dekket.

Skolegården har fått et løft både i form av ulike aktiviteter, et mer lekent uttrykk og dekker i nye, robuste materialer. Adkomstpartiet har fått en ny trapp- og rampeløsning i granitt med et sitteamfi inkludert. Også denne gang har kunstner Svein Rønning bidratt, nå med flotte stålrekkverk og håndløpere.

Også Nordnesparken har fått et løft og skal være en naturlig del av skolebarnas friminutter. Gangvegene er rustet opp og utsiktsplassen på høyden er transformert til en liten ballbane og en ny utsiktsplass. En treningspark, som både kan benyttes av elever og turgåere, er plassert i parken like utenfor skolen.
Vi har hele veien hatt god dialog med Bymiljøetaten for at ikke endringene skal bryte med deres intensjoner for parken.

Landskapsarkitekt:
Smedsvig Landskapsarkitekter AS

Oppdragsgiver:
Bergen kommune, Etat for Utbygging

Arkitekt:
HUS Arkitekter AS, Lund og Laastad Arkitekter AS

Anleggsgartner:
Wikholm AS

Byggeår: 2020

Foto: Pål Hoff