Fløitrappene

Byens beste utsiktspunkt

Målet for reisende med Fløibanen er en fottur i byfjellene krydret med opplevelsen av den flotte utsikten over byen, fjellene og sjøen fra toppen.

Utsikstamfiet har god plass til å gå eller sitte for å nyte utsikten, uten å måtte stå i kø. For å dramatisere utsiktsopplevelsen er rekkverket plassert på et lavere nivå i front, slik at utsikten oppleves uforstyrret.

Ulik retning på de forskjellige trappene setter også fokus på forskjellige deler av utsikten. Trappene er bygget for opphold, med romslige reposer. Det blir komfortabelt å sitte over to trinn i trappene, samt på steinbenkene bygget sammen med trinnene. Gjennom trappeanlegget er det bygget ramper, slik at besøkende på hjul (barnevogner og rullestoler) også har tilgang til hele anlegget. Fra trappeanlegget er det nå mulig å se banen komme og gå.

Trapper og reposer er bygget i store, grovhogne granittplater av kinagranitt, og nye murer av jondalstein. Vi la stor vekt på å gi granitten en grov overflate, som skulle skille den fra de finslige beleggene nede i byen. Vi fikk tilsendt flere prøver fra Kina før vi var i mål, og resultatet er blitt helt i tråd med våre ambisjoner.

Rekkverk er laget av laminert glass og lakkert stål med håndlister av norsk eik.

Landskapsarkitekt:
Smedsvig Landskapsarkitekter

Oppdragsgiver:
Fløibanen AS

Anleggsgartner:
Anleggsgartnermester Askeland AS

Størrelse: 2900 m2

Kostnad: 7.5 mill eks.mva

Foto: Pål Hoff