Kristian Ottosens plass, Fantoft

I forbindelse med åpningen av Bybanen ble bybaneplassen på Fantoft prosjektert og bygd i løpet av forsommeren 2010. Plassen har senere fått navnet Kristian Ottosens plass.

Plassen er et stilisert landskap av hvite betongøyer i et dekke av lys grus. Der er fi re gule spiraler for sykkelparkering. I øyene er det plantet fi re lerketrær som står i kontrast til det stiliserte område med sine uregelmessige former. På kveldstid lyses trærne opp underifra.

To wire-vegger vil på sikt danne to grønne vegger til plassen som ellers og avgrenses av en av de nye studentboligene på Fantoft. Langs den ene veggen er det plassert to lange benker for beboere og ventende til å ta en pause i solen på.

Plassen har gitt Fantoft studentby et nytt oppholdsrom og møteplass der du kan lese posten på en av benkene eller spise en is mens en venter på bybanen. Det er også en møteplass når du etter en lang dag stiger av bybanen på veg hjem.

 

Landskapsarkitekt:
Smedsvig Landskapsarkitekter AS

Byggherre:
SiB

Arkitekt:
3RW Arkitekter

Anleggsgartner:
Grøntanlegg AS

Størrelse: ca. 2000 m2

Byggeår: 2010

Kostnad: 1,5 mill.

Foto: Pål Hoff