Kong Christian Fredriksplass med handelshøyskolen BI og Slippen på Marineholmen

Smedsvig Landskapsarkitekter AS har vært ansvarlig for utforming av alle uteområder rundt det nye BI-bygget og Cornerteateret på Marineholmen i Bergen.

Tomten for BI-bygget er overtatt fra et tidligere verft med tørrdokk, slipp og kraner. Ambisjonen var å la disse elementene skinne gjennom og kombinere dem med dagens bruk. Eksisterende betong og stål er tatt med i prosessen og skaper et område der det grove maritime inntrykket er bevart, samtidig som det skaper spennende overganger til et mer moderne uttrykk. Slippen er blitt en yndet samlingsplass for barnefamilier med sin sandstrand og ´bølgene´ for lek, solbading, skating og sykling. De historiske elementene kranene og Slippen har fått sin unike belysning som fremhever disse også i kveldsmørket.

Kaiarealene omkring BI inngår i en sammenhengende havnepromenade, som i fremtiden vil omkranse hele Damsgårdssundet innenfor Puddefjordsbroen. Tomten ligger også i krysningspunktet for gang-/sykkelveitrafikken over Småpudden mellom Løvstakksiden og sentrum. Det nye torget Kong Christian Fredriksplass er blitt et sentralt møtepunkt i området, der gående fra Løvstakken, Møhlenpris og sentrum møtes.

Sommeren 2018 ble det tilrettelagt for bading med bystrand mot Puddefjorden.

Landskapsarkitekt:
Smedsvig Landskapsarkitekter

Oppdragsgiver:
G.C. Rieber Eiendom AS

Arkitekt:
B+B Arkitekter AS

Anleggsgartner:
Anleggsgartnermester Askeland AS

Størrelse: 12 200 m2

Kostnad: 15 mill.

Foto: Hundven-Clements / Pål Hoff